close
تبلیغات در اینترنت
خواص زیتون برای سلامتی
loading...

آخرالزمان

خواص زیتون در پیشگیری از بیماری های قلبیزیتون سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع تک زنجیره ای به نام اولئیک اسید می باشد و می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبیجلوگیری کند. روغن زیتون، همچون خود زیتون دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع تک زنجیره ای است که در کاهش فشار خون و…

آخرین ارسال های انجمن

خواص زیتون برای سلامتی

خواص زیتون در پیشگیری از بیماری های قلبی

زیتون سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع تک زنجیره ای به نام اولئیک اسید می باشد و می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبیجلوگیری کند. روغن زیتون، همچون خود زیتون دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع تک زنجیره ای است که در کاهش فشار خون و جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی نقش دارد.

زمانی که رادیکال‌های آزاد باعث اکسید شدن کلسترول در بدن می‌شوند، اتفاقات متعددی رخ می‌دهد. رگ‌های خونی آسیب می‌بینند و چربی در شریان‌های بدن انباشته می‌شود. همه این موارد شرایط سکته قلبی را فراهم می‌کند. مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در زیتون سیاه از اکسیداسیون کلسترول جلوگیری می‌کنند و می‌توانند مانع نارسایی‌های قلبی و سکته‌های قلبی شوند.

علاوه بر این، زیتون غنی از ترکیبات فنولی نظیر هیدروکسی تیروزول است که همانند یک ماده ضد انعقادی عمل می‌کند و به این صورت احتمال ایجاد لخته‌های خون را کاهش می‌دهد. ترکیبات فنولی تنش رگ‌های خونی را برطرف نموده و عروقی خونی را متسع می کنند. همین امر موجب می‌شود جریان خون در بدن به خوبی انجام شود و اکسیژن رسانی به سایر ارگان‌های بدن نیز تسهیل گردد.

خواص زیتون برای لاغری و کاهش وزن

زیتون به دو صورت به کاهش وزن کمک می کند، نخست از طریق چربی های موجود در زیتون و دیگری به علت نقش زیتون در افزایش میزان هورمون سروتونین می باشد. در مورد اول تحقیقات دانشمندان که در سال ۲۰۱۱ به چاپ منتشر شده است نشان داده است که افرادی که در رژیم غذایی خود بیشتر از دیگر غذاهای چرب از زیتون و روغن زیتون استفاده می نمایند، نسبت به دیگران میزان افزایش وزن در آنها کمتر بوده است. محققان بر اساس نتایج این پژوهش چنین نتیجه گرفتند که این خاصیت زیتون در پیشگیری از افزایش وزن به علت وجود میزان زیادی از اسیدهای چرب غیر اشباع تک زنجیره ای در آن می باشد. در واقع پیوندهای موجود در این نوع چربی راحت‌تر شکسته می‌شوند و مانند چنین دانشمندان دریافته اند افرادی که در زیتون مصرف می کنند، از سطح بالای سروتونین در بدن خود برخوردارند. سروتونین نوعی هورمون است که در بدن انسان احساس سیری را تقویت می‌کند بنابراین با مصرف زیتون می‌توان به صورت روزانه تا ۲۰۰ کالری کمتر انرژی دریافت نمایید که این به دلیل کاهش اشتها و احساس سیری می‌باشد.

خواص زیتون برای لاغری

خواص زیتون برای لاغری

خواص زیتون در پیشیگری از سرطان

رادیکال‌های آزاد سلول‌های سالم بدن را به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌کنند بنابراین اضافه کردن آنتی اکسیدان‌ها به رژیم غذایی می‌تواند بهترین انتخاب باشد. زیتون حاوی آنتوسیانین است که به عنوان یک ماده‌ی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی، می‌تواند از بروز سرطان جلوگیری کند. در واقع مواد آنتی اکسیدان‌ها، رادیکال های آزاد موجود در بدن را از بین برده، از تخریب سلول ها توسط این رادیکال ها پیشگیری می کنند.

التهاب کرونیکی و استرس اکسیداتیو، دلایل اصلی پیشرفت سرطان هستند. زیتون حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدان و ضدالتهابی فراوانی است و می‌تواند از ترکیب خطرناک التهاب مزمن و استرس اکسیداتیو مزمن جلوگیری کند.

زیتون سیاه منبع شناخته‌ شده ویتامین E است که در خنثی کردن رادیکال‌های آزاد در بافت چربی سریع عمل می‌کند. بسیاری از کارشناسان تأیید کرده‌اند که یک رژیم غذایی حاوی روغن زیتون و زیتون منجر به کاهش خطر وقوع سرطان روده بزرگ می‌شود.

سلامت دستگاه گوارش

مصرف منظم ویتامین E و چربی های تک غیر اشباع (monounsaturated fats) موجود در زیتون سیاه سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می شود. این مواد مغذی یعنی ویتامین E و چربی های تک غیر اشباع با خنثی نمودن رادیکال های آزاد از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری می کنند. علاوه بر این مصرف زیتون و روغن زیتون در پیشگیری از زخم معده و ورم معده (گاستریت) موثر است. با خوردن روغن زیتون  ترشح صفرا و هورمون های پانکراس بسیار طبیعی تر از زمانی که فرد برای این منظور دارو مصرف می کند صورت می گیرد و به این صورت خطر تشکیل سنگ کیسه صفرا کمتر می گردد.

از دیگر خواص زیتون باید به وجود مقدار زیاد فیبر در آن اشاره داشت که گونه ای خوردن یک فنجان زیتون سیاه ۱۷ درصد از نیاز روزانه بدن ما به فیبر را تامین می نماید. فیبر باعث حرکت بهتر و راحت تر غذا در دستگاه گوارش می شود و به این صورت به سلامت دستگاه گوارشی کمک می کند.

تاثیر زیتون بر کاهش درد مفاصل

ترکیبات مختلف در زیتون نه تنها به عنوان ترکیبات آنتی اکسیدانی عمل می‌کنند بلکه دارای خاصیت ضد التهابی نیز هستند و موجب کاهش التهابات بدن می گردند. مصرف زیتون باعث کاهش درد و التهاب در مفاصل، ماهیچه‌ها، قسمت‌های آسیب دیده،تاندون‌ها و اندام‌های مختلف بدن می‌شود. به ویژه بیماران مبتلا به آرتریت، نقرس و دیگر بیماری های روماتیسمی، از زیتون بخوردند، درد آنها کاهش می یابد.

خواص زیتون در حفظ سلامت چشم

یک فنجان زیتون، ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن ما به ویتامین A را تامین می کند و می دانیم که ویتامین A برای حفظ سلامت چشم و تقویت بینایی اهمیت حیاتی دارد. ویتامین A به چشم انسان در تشخیص روشنایی و تاریکی از هم کمک کرده و به این شکل دید ما در شب را بهتر می کند. به علاوه دانشمندان معتقدند که مصرف ویتامین A ،که زیتون دارای مقداری زیادی از این ویتامین می باشد، در پیشگیری از آب مروارید، دژنراسیون ماکولا، گلوکوم و دیگری بیماری های چشم که با افزایش سن و پیری در ارتباط هستند مفید و موثر است.

زیتون برای مقابله با حساسیت

خواص ضدالتهابی زیتون باعث می‌شود که حتی افراد مبتلا به حساسیت هم بتوانند از خواص زیتون بهره ببرند. عصاره زیتون به عنوان یک آنتی‌هیستامین در سطح سلولی عمل می‌کند. آن‌ها می‌توانند با مسدود کردن گیرنده‌های هیستامین که منجر به کاهش واکنش‌های آلرژیک می‌شوند. به همین دلیل می توانید را به عنوان یک ماده غذایی ضد آلرژی و حساسیت در برنامه غذایی خود بگنجانید. به علاوه زیتون می‌تواند جریان خون را افزایش دهد و به کاهش آثار برخی بیماری های همچون آسم کمک کند.

خواص زیتونه برای مقابله با حساسیت

خواص زیتونه برای مقابله با حساسیت

تاثیر زیتون در پیشگیری از پوکی استخوان

یکی دیگر از فواید زیتون که در اینجا می خواهیم به توضیح آن بپردازیم تقویت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان است. پوکی استخوان عارضه ای است که در آن توده استخوانی کاهش یافته و کیفیت استخوان کاهش می یابد و خطر شکستگی استخوانی را افزایش می دهد. در تحقیقاتی که در بر روی جانوران صورت گرفته دانشمندان مشاهده کرده اند که برخی ترکیبات موجود در زیتون و روغن زیتون در پیشگیری از پوکی استخوان موثر هستند. ترکیبات هیدروکسی تیروزول و اولئوروپین (که در زیتون به وفور یافت می شوند) باعث افزایش جذب کلسیم و رشد استخوان می‌شوند و همین امر از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. بنابراین اگر با خطر ابتلا به پوکی استخوان مواجه هستید، مقدار مناسبی از زیتون و یا روغن آن را به رژیم غذایی خود بیفزایید. شاهدی بر این امر آن است که افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه‌ای [که زیتون یکی از اجزای اصلی آن است] استفاده می‌کنند، کمتر به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند.


فاطمه بازدید : 152 پنجشنبه 27 آبان 1395 زمان : 0:23 نظرات ()
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی
تبلیغات
Rozblog.com رز بلاگ - متفاوت ترين سرويس سایت ساز
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
  • فاطمه
  • 313
  • نظرسنجی
    آیا از عملکرد سایت و موضوعات راضی هستید؟



    بیشترین مطالب درباره چی باشن؟




    آمار سایت
  • کل مطالب : 416
  • کل نظرات : 164
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 131
  • آی پی امروز : 35
  • آی پی دیروز : 36
  • بازدید امروز : 114
  • باردید دیروز : 117
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 566
  • بازدید ماه : 3,274
  • بازدید سال : 21,765
  • بازدید کلی : 316,628